Изминаха цели 16 години, когато Слави Трифонов поздрави французите с „Франция здравей”! Култовата песен бе написана за световното първенство през 1998-а и нашето участие на него. Снощи Димитър Бербатов каза своето здравей на французите. Направи го в типичния си стил – с гръм и трясък, оставяйки новия си тим Монако в битката за втория по значимост трофей в страната.

След трансфера си от Фулъм в тима от Княжеството, Митко не бе приет, така както на всички ни се искаше. Френските медии се надпреварваха да пишат, че той идва без треньора Раниери да го е искал, че ще търка пейката и едва ли не е резервната гума след контузията на Фалкао. Може би местните бяха поразглезени от инвазията на суперзвезди като колумбиеца, Ибрахимович и Кавани. Или пък още ни гледат свъсено за онова, което им причинихме на 17 ноември 1993-а....

Така или иначе, Бербатов попадна в отбор, който отговаря на футболния му потенциал. Тим, който е в шамарите за нещо голямо. Така, както беше в Леверкузен, в Тотнъм и най-вече в Юнайтед. За всички бе видно, че във Фулъм Берба се задушаваше. Сив и скучен тим, който напоследък зае мястото, което му се полага – на дъното. Там място за Митко няма.

Неговото е в светлината на прожекторите. Беше там и в Германия, и на Острова. И е свикнал да поздравява шумно местните. Каза Hallo на немците, продължи с Hello за англичаните, дойде и редът на Salut за французите.