Старши треньорът на световния клубен шампион Байерн Мюнхен - Ханзи Флик, отрече информациите, че ще става национален селекционер на Германия.

Той вече беше в щаба на Бундестима като помощник на Йоахим Льов от 2006 до 2014 година, когато Германия спечели Световната купа.

Сега той е свързан с поста на Льов, който обяви, че ще напусне тима след Европейското първенство през идното лято. Флик обаче отхвърли появилите се слухове.

„Йоги ми се обади ден преди да бъде обявено публично и ми каза, че е решил да напусне. Бях изненадан, той свърши страхотна работа начело на Германия, това е една от най-добрите ери на тима. Трябва да бъде горд с постигнатотото. Ясно е, че това е тема, която вълнува всички в момента. Ето как аз виждам нещата: беше страхотно време, когато бях в германския футболен съюз, специално с Йоги Льов, Оливър Бирхоф и Кьопке. Сега имам същото в Байерн и наистина се наслаждавам на работата с хората тук. Имам договор до 2023 година и искам да бъда успешен и да спечеля титли с Байерн Мюнхен“, каза Флик пред репортери в петък.

„Не е моментът да спекулирам с бъдещето си“, допълни още 56-годишният специалист.

Сред спряганите имена за нов наставник на Бундестима са още Ралф Рангник и Юлиан Нагелсман. Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп също отхвърли възможността да застане начело на четирикратния световен шампион.