Старши треньорът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман може да застане начело на Байерн Мюнхен, ако Ханс-Дитер Флик реши да се оттегли и да поеме германския национален отбор.

По-рано тази седмица настоящият селекционер на Бундестима Йоахим Льов обяви, че ще напусне националния отбор след Евро 2020. Смята се, че Ханзи Флик е основният кандидат за поста старши треньор, след като и мениджърът на Ливърпул Юрен Клоп отрече, че ще поема националния тим. Друг кандидат за поста на национален селекционер се смята, че е Ралф Рангник.

Германската футболна асоциация (DFB) обаче няма да се свърже с Флик, докато не прояви интерес към работата с отбора. В случай, че той реши да напусне световния и европейски клубен шампион, Байерн възнамерява да назначи Юлиан Нагелсман.

Лично спортният директор на „баварците“ Хасан Салихамиджич харесва работата, която треньорът върши в Лайпциг, пише „Bild“.

Договорът на Нагелсман в Лайцпиг изтича през лятото на 2023 година, като в него не е посочен размерът на обезщетението в случай на предсрочно напускане на специалиста.