Словения и Дания си дават среща в Щутгарт. Двубоят от Група „C” стартира в 19:00 часа и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT 3. Също така може да гледате мача НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg.

„Червеният динамит“ стигна до последните четири на Евро 2020, където отстъпи на Англия след сериозна битка. Воденият от Каспер Хюлманд тим се утвърди в последните години като един добре организиран и опасен отбор за големите имена и сега ще търси излизане от групата. Първият им мач е срещу Словения. В атаката на словенците личи името на Бенямин Шешко.

Срещата ще е много важна, тъй като и двата отбора ще се надяват на добро начало и три точки в една трудна група, заедно с Англия и Сърбия, които също ще премерят сили по-късно днес. За словенците това е едва второ участие на европейско първенство. По-рано този месец пък съставът, воден от Матияш Кек направи равен с българския национален отбор в контрола.

Датчаните пък записаха победи срещу Норвегия и Швеция в подготовката си за UEFA EURO 2024.

Интересното е, че Словения и Дания се срещнаха в квалификациите за класиране на форума в Германия, като тогава „червеният динамит“ спечели единия мач с 2:1, а другият завърши при равенство 1:1. Така скандинавците спечелиха групата, въпреки че двата тима имаха равен брой точки.

Главен съдия на днешната среща ще бъде Сандро Шерер.