Суперзвездата на световния тенис Роджър Федерер говори за отказването, големите си съперничества и защо се вълнува от UEFA EURO 2024 в интервю за BBC Breakfast преди излизането на документалния филм за последните 12 дни от кариерата му.

Роджър, който беше първият от играчите на "Голямата четворка", който се оттегли, с което сложи началото на края на една от великите епохи на тениса, сподели впечатленията си от отминалия Ролан Гарос и изрази задоволство от сегашния си начин живот, но и носталгия към миналото.

"Гледах Ролан Гарос миналата седмица и си казах: "Уау, те са толкова добри - и аз играех така!" Чувствам се толкова дистанциран от кариерата си. Започвам да забравям нещата, които съм направил, рекордите. Това вече е част от едно прекрасно минало време.

"Беше страхотен живот и сега да съм на разстояние от спорта е точното място, на което искам да бъда", сподели швейцарецът.

Маестрото сподели също така, че няма търпение да започне Европейското първенство по футбол, където неговата Швейцария е в една група с Великобритания на Анди Мъри.

„Ще гледам Европейското, Уимбълдън и Олимпиадата. За любителите на спорта това е моментът, в който се чувстват живи. Групата е добра. Мисля, че в миналото сме имали подобни групи за Швейцария - щастлив съм, че сега имаме Шотландия, Унгария и Германия. Ще трябва да дразня Мъри, но всъщност той е по-добър от мен в това!" - пошегува се Маестрото.