След шокиращите кадри с побой по време на победата на Португалия срещу Словения с 3:0 след дузпи в 1/8-финален мач от UEFA EURO 2024 излязоха нови разкрития за случилото се на стадиона във Франкфурт. Биячите на пребития фен при пропуснатата дузпа от Кристиано Роналдо в продълженията са служители на охранителната фирма "Секюритас", съобщава "Билд".

Снимки: Gulliver/GettyImages
10 снимки

Преди мача с Португалия въпросните охранители били уведомени от организаторите на Европейското, че от този момент нататък, когато се играят мачове с участието на Роналдо мерките за сигурност трябва да бъдат засилени срещу всички бързаци, искащи да стигнат до голямата звезда на световния футбол. Очевидец разкрива пред немския таблоид, че на предварителната среща старши служител на службата за сигурност е обявил награда от 50 евро за всеки предотвратен бързоходец. Възможно е това съобщение да е накарало стюардите да откачат и да действат жестоко срещу феновете.

Какво точно стана? На видеозаписа от португалския вестник Record се вижда как фен е държан и бит от стюардите, а други фенове са задържани в един от четирите тунела на стадиона. Пострадалият запалянко е бутнат до стената и след това ударен с юмрук в главата. Накрая той пада на земята и още стюарди влизат и го държат. Докато фенът лежи, той е ритан и бит, дори стюард притичва и го рита още по-силно. Не е ясно как се е стигнало до ситуацията и какво е предизвикало действията на стюардите, а УЕФА е наясно със случилото се и полицията води разследване.