Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън направи прогноза за бъдещето на Кристиано Роналдо, след като го видя разплакан на UEFA EURO 2024. 39-годишният играч, който сега играе в Ал Насър, призна, че шампионатът в Германия е последното му европейско първенство.  

Роналдо призна, че е бил на дъното срещу Словения

Въпреки това сър Алекс Фъргюсън, който беше треньор на португалеца в продължение на шест години на „Олд Трафорд“, смята, че това ще бъде последният голям международен турнир на звездата като цяло.

В понеделник Португалия се класира за четвъртфиналите след победа с 3:0 след дузпи срещу Словения.

На въпрос, дали вече на 41 години Кристиано Роналдо би могъл да води националите на Португалия и на Световното първенство през 2026 година, Фъргюсън сподели: „Не мога да си го представя. Футболът ще стане още по-бърз и по-атлетичен през следващите години. Освен това, пространството за централните нападатели ще става все по-малко. За разлика от защитниците, за нападателите е по-трудно да играят на най-високо ниво, когато са по-възрастни."

„Мореплавателите“ се класираха за 1/4-финалите на UEFA EURO 2024, след като отстраниха Словения. Роналдо не успя да се разпише в продълженията от „бялата точка“ при 0:0, но за сметка на това вкара първата при серията от дузпи след това.