Бившият национал на България Бончо Генчев сподели пред DIEMA SPORT 3, че сълзите на Кристиано Роналдо по време на мача със Словения на 1/8-финалите на UEFA EURO 2024 са били искрени и истински.

Звездата на световния футбол рухна емоционално в продълженията, като се разплака на терена и се наложи да бъде успокояван от съотборниците си, след като пропусна от „бялата точка“ при 0:0. След това усмивката се върна на лицето му, след като Диого Коща спаси дузпа, за да даде предимство на Португалия в серията. Първият наказателен удар след това беше реализиран именно от Роналдо.

Сър Алекс Фъргюсън с любопитна прогноза за Кристиано Роналдо

“Толкова много труд, толкова много лишения, толкова много дисциплина, толкова много лишения и няма как да не се разплачеш. Той е посветил 39 години. От тези 39 години - 35 е на игрището, след това на големите форуми. Той гони рекорд след рекорд. Животът му е подчинен на това, затова емоцията е толкова силна. За мен сълзите са резонни и истински“, сподели Бончо Генчев.

В периода 1991-1992 година бившият български футболист е играл също в Португалия за Спортинг Лисабон.

Кристиано Роналдо все още чака първия си гол от игра на UEFA EURO 2024 на шестото си европейско първенство.

Той ще има още един шанс да стори това на четвъртфиналите срещу Франция в петък, 5 юли. Мачът е от 22:00 часа и ще се излъчва по NOVA, DIEMA SPORT 3, както и с картина в Gong.bg.