Германия се изправя срещу Дания в осминафинал на UEFA EURO 2024. Срещата е тази вечер от 22:00 часа на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд и ще се предава НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман са един от фаворитите на турнира, но попаднаха в много тежък поток, в който са още Испания, Франция и Португалия. Бундестима спечели Група А в компанията на Шотландия, Унгария и Швейцария. Германците започнаха силно напредварата с две победи - 5:1 над "гайдарите" и 2:0 над маджарите. В последния си мач завършиха 1:1 срещу "кръстоносците", като изравнителното попадение падна в продължението и беше дело на Никлас Фюлкруг. 

Дания завърши на второ място в група С след три равенства - 1:1 със Словения и Англия и 0:0 със Сърбия. Отборът имаше равни показатели със словенците, но зае второто място заради по-предното място в ранглистата. 

Селекционерът на Маншафта Юлиан Нагелсман няма да може да използва един от основните си футболисти - Йонатан Та. Централният защитник е наказан. Добрата новина е, че неговият партньор в сърцето на отбраната Антонио Рюдигер поднови тренировки и по всичко изглежда, че ще играе. Очаква се мястото на Та да заеме Нико Шлотербек. Много е вероятно и Фюлкруг да получи титулярно място за сметка на неубедителния до момент Кай Хавертц. 

Аут за "червения динамит" е Мортен Юлманд. Халфът е с два жълти картона и е санкциониран за един мач. До последно под въпрос ще бъде звездата Кристиян Ериксен. 

Победителят от днешния сблъсък ще се изправи срещу Испания или Грузия. 

Главен съдия на мача в Дортмунд е Майкъл Оливър от Англия.