В куриозна ситуация изпадна турският клуб Менемен Беледие. Втородивизионният тим подписа договор с футболист от Гамбия, но малко след това се оказало, че е станала грешка. Скаутите на Менемен Беледие харесали Ламин Джалоу от италианския Салернитана, който се подвизава в Серия Б. Футболистът има и 8 мача за националния отбор на страната си.

Незнайно как обаче офертата пристигнала на електронната поща на Алфа Джалоу, който играе за португалския третодивизионен Алкошетензе.  Без да се замисли, той хванал самолета за Измир и подписал договора на Ламин Джалоу. Естествено, не пропуснал и да се снима с фланелката на тима пред знамето. Радостта му обаче била кратка - още по време на първия ден треньорите установили, че новият играч не е  същият човек, който са очаквали и който са гледали. 

Неразборията обаче приключила благополучно за турския клуб, най-вече защото Алфа Джалоу се оказал разбран човек и се съгласил да прекрати договора си още същия ден и да се върне в португалския си отбор от трета лига.