Седемдесет и един души са загинали при катастрофата със самолета, в който пътуваше бразилския футболен отбор Шапекоензе. Оцелелите са шестима.

19 от всичките 22 футболисти на тима на полета загубиха животите си. Оцеляха само трима - Джаксън Фолман, Алан Рушел и Нето, като последният първоначално беше обявен за загинал. В момента те са в болници и лекарите се грижат за тях.

Защитникът Елио Нето остава под наблюдение в интензивното отделение на болницата, където са установени множество травми по лицето, главата, белите дробове, костната система. Той бе последният намерен оцелял и веднага бе опериран. Лекарите не смеят да дадат прогноза за подобряването на неговото състояние, въпреки че операцията бе осъществена успешно. Един от най-големите страхове на лекарския екип е, че футболистът може да има съсиреци в мозъка. Следващите 48 часа ще бъдат решаващи за футболиста. Състоянието на играча изглежда по-добре от първоначалното мнение на лекарския екип, но е важно как ще реагира футболистът на операцията, която му бе направена.

Джаксън Фолман претърпя ампутация на двата крайника, но състоянието му е стабилно.

Алан Рушел претърпя операция на гръбначния стълб. Има сериозен риск той да остане обездвижен до края на живота си, но състоянието му също е стабилно.

Журналистът Рафаел Хензел не дава признаци за подобрение и все още лекарите не могат да го оперират. Той има няколко счупени прешлена и белодробни проблеми.

За състоянието на Ервин Тумири се знае малко.

Стюардесата Ксимена Суарес се намира в добро състояние. Тя е претърпя редица хирургически интервенции, тъй като е имала фрактура на тибията и фибулата на десния крак, както и фрактура на лакътя. Тя също така има удари по главата и шията.  

Вижте всичко за трагедията:

Бивш шампион с ЦСКА загина в самолетната катастрофа
Да си спомним за Филипе Машадо
Вратарят Данило почина в болница
Атлетико иска да дадат титлата на Шапекоензе
Промяна в транспортните планове на Шапекоензе довела до фаталния край
Машадо през 2007: Баба ми е българка
ЦСКА поднесе съболезнования към семейството на Машадо
20-те бразилски журналисти, които загубиха живота си в катастрофата
Пълен шок за играчите на Шапекоензе, останали в Бразилия
Играчите, които са били на борда на разбилия се самолет
Ужасяващи кадри след самолетната катастрофа в Колумбия
Реал и Барса почетоха жертвите на самолетната катастрофа
Феновете на Шапекоензе се събраха в мъката си
Пилотът на самолета бил собственик на компанията
Близките на загиналите футболисти в самолетната катастрофа се събират заедно
След трагедията: Тридневен национален траур в Бразилия