Отборът на Шапекоензе е заминал с 22-ма футболисти за гостуването на Атлетико Насионал в Меделин за първия мач от финала на Копа Судамерикана.

Летището „Рионегро“, което обслужва Меделин излезе с официална информация относно катастрофата на чартърния полет, на борда, на който са били футболистите на бразилския Шапакоензе.

В изявлението се казва, че в 22 часа местно време самолетът, който е пътувал от Санта Крус (Боливия) е обявил извънредна ситуация заради електрическа повреда. След това полетът е изчезнал от радарите.

Спасителната операция с участието на местната полиция, пожарникари и военновъздушните сили на Колумбия е стартирана веднага.

Съставът на Шапекоензе е включвал следните играчи: Данило, Фолман, Хименес, Денер, Алан Рушел, Карамело, Марсело, Филипе Машадо (бившият играч на ЦСКА и шампион на България от 2008 година), Тиего, Нето, Жосимар, Жил, Сержио Маноел, Матеус Битеко, Клебер Сантана, Артур Мая, Кемпес, Ананиас, Лукас Гомес, Тиагиньо, Бруно Ранхел, Канела.

Както вече бе съобщено, Алан Рушел е първият оцелял, за когото има информация, че е откаран в местна болница.

Бразилският тим Шапекоензе от град Шепеко в щата Санта Катарина в Югоизточна Бразилия. Шапекоензе е основан през 1973 година, а в елитната бразилска дивизия влиза през 2014 година.