Вече е ясно, че срещата между Белгия и Швеция от квалификациите за UEFA EURO 2024 няма да се доиграе във вторник, 17.10. Към момента информация кога това въобще ще се случи няма. Както е известно, мачът беше прекратен на полувремето при резултат 1:1, след като стана ясно, че в Брюксел е бил извършен терористичен атентат, при който двама шведски привърженици са загинали.

Според наредбите на Европейската футболна централа (УЕФА), когато един мач е прекъснат преди края му, той трябва да бъде доигран в най-кратки срокове, като най-често това се случва още на следващия ден. Сигурно е обаче, че в този случай това няма как са се случи, тъй като футболистите на двата отбора бяха разпуснати и ще се приберат в клубните си тимове.

Снимки: БТА / BTA
34 снимки

Временният главен изпълнителен директор на Белгийската футболна асоциация - Ману Лерой, обяви лично тази новина пред медиите.

„Играчите се прибраха. Как да продължим мача е най-малкото ни притеснение. Шведите отидоха на летището под полицейски ескорт. Нашите играчи получиха разрешение да напуснат, както беше планирано преди мача. Някои се върнаха в Тубиз, други у дома или в чужбина. За тях също беше сюрреалистично, всички веднага разбраха, че това са много сериозни неща“, заяви Лерой.

Снимки: БТА / BTA
7 снимки

„Ще видим утре (б.р. - вторник, 17.10) какви са спортните последици. Как да доиграем мача сега е най-малката ни грижа“, каза още Лерой.