Хвърлената от португалската футболна суперзвезда Кристиано Роналдо капитанска лента по време на световната квалификация срещу Сърбия на 27 март в Белград беше продадена на благотворителен търг за 7.5 милиона динара (63 800 евро). Тези данните бяха публикувани днес онлайн сайтът на благотворителния търг, където наддаването се проведе в продължение на три дни.

В последните минути преди приключване на търга, залаганията са се увеличили. Цената се е покачила от 6 милиона на 7.5 милиона динара, но в последните секунди участник в търга под името MozzartBet е изпреварил конкурентите си с минималните 10 динара.

По-рано цената на капитанската лента се увеличи до 1.280 милиарда динара (10.8 милиона евро), но след проверка на участниците се оказало, че офертите са неплатежоспособни, казаха организаторите на търга пред ТАСС.

Парите ще бъдат използвани за лечение на болно дете.

Gulliver/Getty Images
25 снимки

Роналдо свали и захвърли лентата от яд, след като негово попадение беше неправилно отменено в добавеното време при равенството 2:2 на стадион "Райко Митич". Тя е прибрана от пожарникарят Джордже Вукичевич, който бил на служба по време на двубоя.

Той и неговите колеги от Белградската пожарникарска бригада решили за продадат лентата и да дарят парите за лечението на 6-месечния Гаврило Джурджевич, който страда от спинална мускулна атрофия.

Детето от селцето Чумич край Крагуевац се нуждае от 2.5 милиона евро за лечение, а семейството му вече е събрало около 500 хиляди евро от различни благотворителни акции.