Президентът на ФИФА Джани Инфантино смята, че Световното първенство през 2022 година все още може да се проведе с повече отбори.

Според настоящите правила, Мондиалът трябва да се състои с 32 тима. Има предложение обаче те да нарастват на 48. Това би наложило сериозни промени в домакинството на Катар.

„В Катар има 8 стадиона, страната се готви за Световно първенство с 32 отбора. Не е необходимо да си Айнщайн, за да се досетиш, че трудно се организира шампионат с 48 отбора на 8 стадиона в една страна“, сподели Джани Инфантино.

„Най-вероятно ще ни се наложи да търсим възможност за провеждане на мачове извън Катар, което ще доведе до допълнителни затруднения, които ще трябва да решим.“

Шампионатът на планетата ще се проведе след точно 4 години. Мондиалът трябва да стартира на 21 ноември 2022 година.

Според боса на ФИФА шансовете за промяна на формата са малки, но ако все пак се случи това може да доведе до сближаване на отношенията между страни в този регион, които сега са в политическа вражда. 

„Колкото до увеличаването на отборите, обсъждането протича открито и в приятелска обстановка. Ако това се случи, ще бъда щастлив“, добави Джани Инфантино.