Голям скандал съпроводи Вечното дерби на Сърбия, което в неделя приключи без победител между Партизан и Цървена звезда – 1:1.

Звездашите, които бяха гости в този двубой, стигнаха до изравняване на резултата в 74-ата минута с гол на Боякие, като не стана ясно дали топката е преминала голлинията с целия си обем при удара му с глава. Другата опция бе да бъде отсъден корнер след намесата на вратаря на Партизан Стойкович и тази на защитник, който изби топката извън терена.

Първоначалното решение на главния съдия Груич бе именно корнер за Звезда, но след консултация със своя помощник той посочи центъра, последван от масови протести на „черно-белите”.

След мача се стигна до инциденти около съдийската съблекалня, където фенове на Партизан вилняха и изпочупиха нейните прозорци в опит да се докопат до Груич.

Вратарят на Партизан Владимир Стойкович пък направи доста крайно изказване: „Срамувам се, че съм сърбин! Ще се откажа от сръбския си паспорт. Не може такива неща да се случват на Вечното дерби. Аз извадих топката, а съдията дори не успя да види момента заради мен. Срамота! Поздравявам играчите на Звезда, но това, което се случи, е много срамно”, негодуваше стражът на „гробарите”.