Нападателят Джак Грийлиш трябва да заиграе в отбор от Висшата лига, ако иска да се надява на повиквателна за националния отбор на Англия. Това заяви мениджърът на "трите лъва" Гарет Саутгейт преди гостуването на тима на Черна гора в квалификация за Евро 2020.

23-годишният Грийлиш, който се състезава за втородивизионния Астън Вила, избра през 2015 година да представя Англия, вместо Ирландия и дори изигра няколко двубоя за младежкия състав на "трите лъва", но все още няма мач за представителния тим на страната. В същото време Гарет Саутгейт вече даде път на серия младоци, сред които 20-годишният Декланд Райс и 18-годишният Калъм Хъдсън-Одой, но моментът за Грийлиш все още не е настъпил.

"Джак бе с нас в отбора до 21 години. Той има качества, но опонентите, срещи които се изправя, са от друго ниво и трябва да имаме доказателства, че той ще покаже такава добра игра и срещу противници от по-висок ранг", каза Саутгейт.

"За сравнение Калъм Хъдсън-Одой играе и в Лига Европа, и във Висшата лига и това има значение. Не казвам, че не бихме взели играч от Чемпиншип, но е по-трудно да сравняваме нивото на представяне там с това, което се изисква за националния отбор", добави още английският наставник.

В понеделник в Подгорица англичаните, които са водач в група "А" пред отборите на Черна гора и България, ще търсят втора поредна победа в квалификациите./БТА