Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разкри, че в треньорската си кариера се вдъхновява от сър Алекс Фъргюсън и неговото умение да извлича най-полезното от младите футболсити.

Именитият специалист, водил Манчестър Юнайтед, се грижеше талантите му да имат определено време на терена, а публичните им изяви да са ограничени.

„Винаги мисля за сър Алекс и Райън Гигс. Той направи това толкова добре, затова и постигнаха успехите си. Мисля, че е съвкупност от много неща: колко време излагаме играчите пред публиката, колко време им отпускаме за рекламни изяви”, сподели Саутгейт.

„Трябва да мислим за това през цялото време, защото е много лесно да ги оставим да се наслаждават на тези моменти, а те наистина им се наслаждават, но в същото време трябва да има баланс”, допълни селекционерът на Англия.

Англичаните се превърнаха от „трите лъва” в „трите еднорога”

„Затова, въпреки че не са при нас всеки ден, мисля, че носим отговорност да го направим, доколкото можем, защото ги поставяме на друго ниво и трябва да сме сигурни, че ще имаме баланс между нас и клуба, което е важно за футболистите”, каза още Саутгейт.

В отбора на Англия на „Умебли” за първата квалификация за Евро 2020, Саутгейт имаше шестима футболисти под 24 години – Рахийм Стърлинг, Деле Али, Бен Чилуел, Дъклан Райс, Джейдън Санчо и Калъм Хъдсън-Одой.

Освен това, в отбора могат да попаднат още, ако за здрави – Маркъс Рашфорд, Люк Шоу, Джон Стоунс, Трент Александър-Арнолд и Джо Гомес.