Главният рефер на двубоя между Англия и Черна гора (2:2) Волфганг Щарк смята, че реакцията на Уейн Рууни, след като получи червен картон в квалификацията за Евро 2012, може да бъде само в негова полза. Звездата на „трите лъва” напусна терена без да протестира срещу решението на рефера.

Уейн Рууни със сигурност ще пропусне първия мач на Англия от финалите на шампионата в Полша и Украйна догодина, но в зависимост от наказанието му, той може да не играе и в две срещи.

Въпреки това, Волфганг Щарк смята, че нападателят може би ще отсъства само в един мач, заради липсата на протести и недоволство от негова страна.

„Това е директен червен картон. Нямам колебания в това. Всички видяха какво се случи и Рууни знае какво следва от реакцията му. Той прие решението ми без да се противи и тръгна директно да излиза от терена”, сподели реферът.

„Ще предоставя доклада си за изгонването. След това няма да има какво да предприема и всичко ще бъде в ръцете на УЕФА, които ще вземат решение”, добави Волфганг Щарк.

Уейн Рууни бе изгонен за удар без топка в петък и макар Англия да си гарантира първото място в група "G" и класиране на финалите на Европейското, нападателят няма да играе в първия мач догодина. Селекционерът Фабио Капело не направи опит да оспори червения картон на острието, но заяви, че се надява УЕФА да не увеличи автоматичното му наказание от един мач.