Отборът на Саутхемптън гостува на Борнемут в мач от 6 кръг на Висшата лига на Англия. Срещата от 22:00 часа ще можете да гледате по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. Срещата ще следим в развитие с богато видео съдържание и в Gong.bg.

Борнемут постигна значителен напредък под ръководството на Андони Ираола. Въпреки това, имайки предвид края на миналия сезон, “черешките” постигнаха само една победа в последните си 8 мача от Премиър лийг, което поставя допълнителен натиск върху отбора. 

Саутхемптън също се опитва да намери формата си в елита. Тимът беше много близо до първата си победа за сезона в изминалия кръг срещу Ипсуич. Гостите ще се опитат прекъснат серията още тази вечер, тъй като те са без победа в лигата (1 равенство, 4 загуби).

Късният гол на Ипсуич миналата прекърши тези надежди, принуждавайки Саутхемптън да се задоволи с 1:1. Мениджърът Ръсел Мартин обяви, че е „ядосан и разочарован“, но в същото време разкри, че тимът се подобрява.

Победата като гост във Висшата лига обаче е нещо, което „светците“ също ще се опитат да преодолеят. Тимът не успя да победи в нито едно от последните си девет гостувания във Висшата лига (2 равенства, 7 загуби).

Преди мача Саутмехптън заема предпоследното 19-о място с една точка, докато Борнемут е на 13-а позиция с 5 пункта.