Отборите Ипсуич и Астън Вила завършиха наравно 2:2 в мач от шестия кръг на Висшата лига. Двубоят на "Портман Роуд" бе много интересен, с множество възможности и пред двете врати, но звездата на деня бе нападателят на домакините Лиъм Делап, който вкара и двата гола за Ипсуич.

Ипсуич поведе в осмата минута. Домакините направиха продължителна атака. Джак Кларк подаде на Лиъм Делап, който хване неподготвен Емилиано Мартинес и вкара топката му в долния десен ъгъл.

Астън Вила успя да изравни резултата в 15-ата минута, когато Оли Уоткинс демонстрира много добра визия върху играта и с чудесен пас намери Морган Роджърс, който порази вратата на Ариянет Мурич.

Три минути по-късно Ипсуич можеше да възстанови предимството си в мача. След центриране от фал в наказателното поле на Астън Вила, Аксел Туанзебе стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Ипсуич изпусна нова страхотна възможност отново да излезе напред в резултата в 19-ата минута, когато Лийф Дейвис центрира в наказателното поле на Астън Вила, където намери непокрития Джак Кларк, а той стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Астън Вила направи пълен обрат в 32-ата минута, когато Леон Бейли сложи топката на главата на Оли Уоткинс, който я вкара във вратата на Мурич.

Снимки: Gulliver/GettyImages
89 снимки

Шест минути по-късно вратарят на гостите Емилиано Мартинес направи фантастично спасяване, отразявайки удара с глава на Лиъм Делап.

Ипсуич изравни резултата в 72-ата минута, когато Омари Хътчинсън подаде към Лиъм Делап, който демонстрира своите умения, след което излезе сам срещу Емилиано Мартинес и порази вратата му за 2:2.

В 78-ата минута Аксел Туанзебе имаше нова възможност да порази вратата на Астън Вила, но след удара му с глава топката беше изчистена пред голлинията.

В третата минута от добавеното време на мача Джак Тейлър стреля от границата на наказателното поле на Астън Вила, но Емилиано Мартинес се намеси и спаси.

С точката Астън Вила събра 13 и заема пето място в класирането, като пропусна да се изравни с Ливърпул на върха. Новакът във Висшата лига Ипсуич е на 15-а позиция с 4 точки.