Манчестър Юнайтед иска да се раздели с бразилското крило Антони през лятото, след като привлеченият от Аякс изобщо не отговори на очакванията и се представя под нужното ниво. Напоследък 24-годишният футболист дори не попада в плановете на мениджъра Ерик тен Хаг.

Бразилецът записа едва 8 минути срещу Евертън, а преди това 16 срещу Манчестър Сити. На няколко пъти от началото на годината остава и неизползвана резерва. Това доведе до информациите, че "червените дяволи" са готови да изслушват оферти за бразилеца през идния трансферен прозорец.

Намирането на потенциален купувач на Антони, който пристигна на "Олд Трафорд" за 85 милиона паунда, може да се окаже сложна задача. Най-вече заради разследванията за домашно насилие срещу крилото. Скандалът около Антони се разрази още през миналата година, след като бившата му приятелка го обвини в насилие в четири различни случая, дори докато е била бременна. Футболистът отрече тези обвинения и прекара известно време в родината си, за да се справи с разследванията.

През септември Антони бе отстранен от националния отбор на Бразилия. А освен бившата му приятелка още две жени го обвиниха, но една от тях по-късно се отметна. 

Полицията на Манчестър, а и заедно със службите в Сао Пауло продължават обаче работа по случая. Daily Telegraph споделя, че трудно Манчестър Юнайтед ще успее да продаде Антони, ако обвиненията срещу него не паднат до лятото. Със сигурност, дори да се появи желаещ за Антони, то трансферната му сума ще бъде значително по-ниска и "червените дяволи" ще са на загуба.

Антони е вкарал девет гола и е асистирал за други четири във всичките си мачове за Манчестър Юнайтед, а те са 73 на брой. През този сезон във Висшата лига обаче няма нито гол, нито асистенция след 22 мача.

По непотвърдени информаци бразилецът взима 200 000 хиляди паунда на седмица. Договорът му с клуба от Манчестър пък е до 2027-а година.