Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино реши да вземе в свои ръце ситуацията около договора на звездата на тима Кристиан Ериксен. Датчанинът умува от доста време върху предложението от "шпорите", като досега имаше различни срещи с по-нископоставени чиновници в клуба. 

Но изнервен от цялата ситуация, аржентинският мениджър реши да се намеси лично и да форсира разговорите. Офертата е за 70 хил. паунда седмична заплата за срок опт следващите четири години. Тя не е особено висока, но пък Ериксен разчита на факта, че има гарантирано място в състава. 

Въпреки че няма да стане най-високоплатеният играч на лондончани, това увеличение на възнаграждението е драстично за датчанина. В момента той получава по 35 хил. паунда на седмица, което го нарежда доста ниско в класацията по пари в клуба. Пред него са имена като Юго Лорис, Ерик Ламела, Муса Дембеле и редица други. 

В началото на миналия месец интерес към него имаше от Ливърпул, но в крайна сметка именно Почетино обяви на мърсисайдци, че Ериксен е непродаваем. Затова сега и неговата намеса в преговорите би трябвало да накара датчанина най-после да преподпише договора, който изтича през 2018 г.