Мениджърът на Нотингам Форест – Нуно Еспирито Санто, отново бе критичен към ВАР и реферите в Англия, упреквайки ги, че те не могат да вземат собствени решения и разчитат прекалено много на помощниците си зад видео екраните.

„Общото чувство във футбола е, че реферите не вземат собствени решения, а това влияе много. Те не вземат решения и чакат да се намеси ВАР, а това не помага на цялостната ситуация. Реферите трябва да бъдат авторитетите на терена, а едва след това трябва да помага ВАР. Това, което искаме, е да вървим напред. Ако никой не пита кой е ръководил мача, то това е знак, че всичко е минало добре. Това искаме ние, никой да не говори за реферите, а за играта”, коментира Еспирито Санто.

Нотингам се забърка в истински скандал в двубоя с Евертън миналия уикенд, който Форест загуби с 0:2. След последния съдийски сигнал клубът излезе с позиция, обвинявайки ВАР арбитъра Стюърт Атуел, посочвайки го като фен на Лутън.

„Не можем да игнорираме всичко това. Нещата са зле – те трябва да бъдат отговорни, защото има много грешки, не само в нашия мач. Виждате, че нещата е са добре. Това, което искаме е ситуацията да се подобри. Не става дума само за последните мачове. Това продължава, продължава, продължава.. Точно заради това сме толкова ядосани.”

„Ние сме отговорни за нашите грешки, но има грешки, които не са наши. Разбирам нашето разочарование и затова уважавам толкова много играчите си”, каза още специалистът.