Ливърпул и Фейенорд са вече във финалната фаза по преговорите за наставника Арне Слот. Както е известно, германецът Юрген Клоп ще напусне „Анфийлд“ след края на сезона и най-вероятно гологлавият нидерландец ще поеме курса от родения в Щутгарт треньор.

Разговорите на ниво клуб-клуб се движат в положителна насока, като се очаква Ливърпул да плати 9,85 милиона паунда на Фейенорд за услугите на Слот, пише Sky Sports.

Слот, който изведе нидерландския гранд до тяхната втора титла през този век миналия сезон, е бил лидер в избора на треньор на ръководството на мърсисайдци, макар последните дни да се спекулираше много с името на Рубен Аморим от Спортинг Лисабон. Най-главният избор пред англичаните беше Шаби Алонсо, но самият баск отрече, че ще напусне Байер Леверкузен.

В Ливърпул вярват, че Слот е по-добрият избор пред Аморим към този момент заради стила на игра, който тимовете му изповядват. В четвъртък нидерландецът пък призна, че е в готовност да поеме 19-кратния английски шампион от новия сезон.

Предпочитаната схема на игра от Слот е 4-2-3-1, като до този момент Клоп подреждаше "червените" в любимото си 4-3-3.