Нюкасъл и Манчестър Сити играят при резултат 1:1 в двубой от 6-ия кръг на Висшата лига. Срещата на "Сейнт Джеймсис Парк" стартира в 14:30 часа и ще бъде излъчвана пряко по DIEMA SPORT 2. На Gong.bg ще проследим най-важните моменти от мача минута по минута.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Срещата започна динамично, още преди да изминат и 30 секунди "свраките" организираха опасна атака, завършила обаче с блокиран изстрел на Харви Барнс. 

В 7-ата минута пък Ерлинг Халанд получи в наказателното и нанесе удар от трудна позиция, който по никакъв начин не затрудни Ник Поуп.

Нюкасъл притесни "гражданите" с два ъглови удара в 25-ата минута. При първия Халанд отклони топката, а тя се удари в съотборника му Джак Грийлиш, след което мина встрани от вратата на Едерсон. При втория пък, изпълнен на далчената греда, Мърфи стигна до топката и я свали, но Аканджи изчисти.

Три минути след това Бернардо Силва получи в наказателното на домакините и опита шут по земя. След рикошет обаче топката можеше да стигне до Ерлинг Халанд на далечната греда. Там обаче Трипиър се справи и изчисти пред норвежеца.

В 35-ата минута гостите поведоха. Грийлиш пусна към Гвардиол в наказателното, а бранителят демонстрира отлична техника, с която елиминира защитник на Нюкасъл, след което с удар по земята намери далечния ъгъл.

Ник Поуп излезе далеч напред в 40-ата минута, за да се справи с пас назад. Стражът на "свраките" бе притиснат от Халанд и сгреши с подаването си. Гюндоган пое и напредна, след което се опита да прехвърли връщащия се вратар, но не успя.

В добавеното време на първата част Жоелинтон успя да си поеме топката при центриране на Трипиър. Бразилецът се завъртя и шутриа силно с левия крак, а това накара Едерсон да се намесва.

В 51-ата минута футболист на Нюкасъл бе съборен в наказателното на "гражданите". Домакините поискаха дузпа, но съдията не посочи бялата точка.

Четири минути по-късно обаче Антъни Гордън беше изведен сам срещу Едерсон, финтира го, а стражът събори англичанина, което този път накара реферът Джаред Джилет да отсъди наказателен удар. Именно Гордън се нагърби с отговорността да изпълни и бе безгрешен - 1:1.

Жоелинтон беше изведен в 61-ата минута, но не успя да си овладее топката, вместо това бе съборен в наказателното и това накара "свраките" отново да поискат дузпа - съдията подмина ситуацията. Напрежението се покачи и секунди след това, когато Тонали и Грийлиш влязоха в здрава разправия близо до корнера.

Страхотен шанс се откри пред гостите в 73-ата минута. Халанд успя да свали към Фил Фодън, който шутира, но право в ръцете на Ник Поуп.

В 80-ата минута току-що влезлият в игра Шон Лонгстаф можеше да се разпише за Нюкасъл. Той потърси далечния ъгъл с шут по земя, но топката мина опасно близо до вратата на Сити.

LIVE / Нюкасъл - Манчестър Сити 1:1

0:1 Йошко Гвардиол 35'

1:1 Антъни Гордън 57'

Съставите на двата отбора:

Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Шер, Бърн, Хол, Жоелинтон, Тонали, Гимараеш, Гордън, Барнс, Мърфи

Старши треньор: Еди Хау

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканжи, Диаш, Гвардиол, Ковачич, Люис, Гюндоган, Силва, Грийлиш, Холанд

Старши треньор: Хосеп Гуардиола