Челси ще бъде подсилен от завръщането на полузащитника Ромео Лавия, тъй като те се стремят към първата си домакинска победа във Висшата лига за сезона срещу Брайтън в събота. Белгиецът, който за последно игра при единственото поражение на Челси в първенството от пет мача, 0:2 у дома от Манчестър Сити, беше извън терена, след като получи травма в сухожилието по време на тренировка.

20-годишният играч, който се присъедини от Саутхямптън през август 2023 г., успя да се появи само един път през миналия сезон поради множество контузии.

„Ромео Лавия е на разположение за утре, единственият който ще липсва е Рийс Джеймс, той все още е аут и в момента няма реална информация за него. Ще видим дали Лавия може да изиграе пълните 90 минути. Сега имаме още една тренировка и тогава ще решим, но най-важното е, че най-накрая той се завърна“, каза мениджърът на Челси Енцо Мареска.

Мареска е разглезен за избор в нападение, след като Николас Джаксън отбеляза дубъл срещу Уест Хям (3:0) миналия уикенд, а Кристофър Нкунку се отчете хеттрик при победата им с 5:0 срещу четвъртодивизионния Бароу във вторник в третия кръг на Купата на Лигата.

Италианският специалист ще трябва да избира между двамата нападатели, които да водят атаката срещу Брайтън, но трябва да вземе други решения след няколко забележителни представяния тази седмица.

„Педро Нето също се справи много добре. Мудрик също демонстрира класа онзи ден. Всички те трябва да бъдат наясно. Важно е, че когато има шанс, дори и да е пет минути, 10 минути или половин час или от самото начало, дават всичко от себе си, така че е важно“, добави той.

„От първия ден им казах, че не можем да играем със седем или осем атакуващи играчи, в противен случай няма баланс в защитата“, завърши Мареска.

След Брайтън, Челси приема белгийския Гент в Лига на конференциите на 3 октомври и посреща Нотингам Форест в лигата три дни по-късно. / БТА