Ливърпул победи с 2:0 Брентфорд в мач от втория кръг на Висшата лига. Така Арне Слот спечели и официалния си дебют на "Анфийлд". Попаденията за успеха на мърсисайдци вкараха Луис Диас и Мохамед Салах.

С трите точки днес Ливърпул става четвъртия отбор с пълен актив от точки след два кръга в английския елит. За тима предстои гостуване на Манчестър Юнайтед в следващия мач. 

Брентфорд показа някои добри неща, но не успя да стигне до нещо повече срещу мърсисайдци, след като започна сезона с победа срещу Кристъл Палас. "Пчеличките" приемат Саутхемптън в третия кръг на шампионата.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

Мърсисайдци откриха резултата при първата си отлична възможност. Тя дойде в 13-ата минута след отлична контраатака. Салах се пребори за топката след изпълнение на корнер на "пчеличките". Кълбото стигна до Диого Жота, а той напредна и намери Луис Диас. Колумбиецът не сгреши и преодоля стража на гостите за 1:0.

Шест минути след гола на Ливърпул Анди Робъртсън комбинира с Диас и накрая завърши с шут в близкия ъгъл. Там Флекен внимаваше и успя да избие. В 21-ата минута пък Мохамед Салах получи в наказателното, но не успя да отправи добър удар.

В 28-ата минута Трент Александър-Арнолд получи шанс да изпълни пряк свободен удар от добра позиция, но изстрелът му мина встрани от целта.

Четири минути по-късно първата добра възможност за Брентфорд се откри пред Кристиан Ньоргор. Датчанинът засече центриране, но отблизо не успя да насочи достатъчно добре топката и тя мина покай вратата, пазена от Алисон. 

В 41-ата минута Трент стреля от границата на наказателното, а след рикошет от гърба на Нейтън Колинс топката излезе в корнер. Не последва нищо по-опасно пред вратата на "пчеличките" от ъгловия удар.

Две минути преди края на първата част Кийн Люис-Потър нанесе първи точен удар на сметката на Брентфорд. Шутът на англичанина обаче не затрудни Алисон.

В началото на второто полувреме Диого Жота опита да стреля със задна ножица, но изпълнението му се превърна в пас към Анди Робъртсън на далечната греда. Шотландецът засече и нанесе удар с глава, който обаче беше спасен от стража на гостите.

В 51-ата минута Мбемо стреля от вътрешността на наказателното. Топката рикошира от Конате, при което Алисон замръзна, но все пак кълбото мина встрани от вратата на мърсисайдци.

Пет минути след това бразилският страж на Ливърпул направи чудесно спасяване. Нейтън Колинс стреля отблизо с глава, но Алисон отрази.

Решителна намеса на Нейтън Колинс лиши домакините от гол. Жота получи от Трент в наказателното, а ударът му бе блокиран именно от защитника на "пчеличките", който предотврати сигурно попадение.

В 62-ата минута Трент опита да вкара директно от ъглов удар, а в крайна сметка изпълнението му срещна гредата и така топката не влезе във вратата на Брентфорд.

Само две минути след това се откри пореден отличен шанс за Ливърпул. Този път Луис Диас завърши по земя в долния ляв ъгъл на вратата, а там Флекен отново успя да се намеси и да откаже мърсисадйци.

Домакините успяха да откраднат топката в половината на Брентфорд. Тя бързо стигна до Диас, а колумбиецът продължи към Мохамед Салах. Той имаше достатъчно време, за да завърши безгрешно и да преодолее стража на "пчеличките" за 2:0.

В 85-ата минута две от резервите комбинираха при отличен шанс за Ливърпул. Харви Елиът намери Дарвин Нунес, който стреля с глава, но неточно. След това последва и сигнал за засада.

FT / Ливърпул -  Брентфорд 2:0

1:0 Луис Диас 13'

2:0 Мохамед Салах 71'

Съставите на двата отбора:

Ливърпул: 1. Алисон, 66. Александър-Арнолд, 4. Ван Дайк, 5. Конате, 26. Робъртсън, 38. Гравенберх, 10. Мак Алистър, 8. Собослай, 11. Салах, 20. Жота, 7. Диас

Старши треньор: Арне Слот

Брентфорд: 1. Флекен, 20. Айер, 8. Йенсен, 22. Колинс, 23. Люис-Потър, 19. Мбемо, 6. Ньоргард, 5. Пинок, 30. Расмусен, 11. Уиса, 27. Янелт

Старши треньор: Томас Франк