За разлика от България, специалистите в големите първенства не отдават абсолютно никакво значение на предсезонните контроли, които за тях са само учебни игри. Или пък просто начин да припечелят някой милион с проверка срещу друг колос на Стария континент. 

Е, английският Евертън явно използва старта на мачовете в лятната си подготовка, за да напомпа самочувствието си. "Карамелите" спукаха от бой шестодивизионния австрийски АТВ с... 22:0. 

Това е рекордна победа за мърсисайдци в проверките им, като не пожалиха аматьорския си съперник и почти всеки техен удар към вратата на отбора от сервитьори, барманите и дърводелци се превърна в гол. 

Пет гола за англичаните вкара Кевин Миралас, а по четири добавиха Дженк Тосун преди почивката и Омар Ниясе след нея. Адемола Лукман наниза хеттрик, а Никола Влашич заби два гола. 

Другите голмайстори за "карамелите" бяха Лейтън Бейнс, Мейсън Холгейт и Майкъл Кийн, а австрийските аматьори си забиха и един автогол. Видео с всички 22 гола можете да видите в този материал.