Тотнъм продължи да се катери в класирането на Висшата лига след трудно извоюван успех като гост на Лестър. "Шпорите" надделяха с 2:0 в тази битка и се доближиха само на шест точки от лидера Ливърпул с този успех. 

Хьон Мин Сон откри преди почивката с последния удар за тази част, а по-малко от четвърт час след подновяването на играта асистира на Деле Али да забие и втория пирон в мрежата на "лисиците" и да сложи на практика точка на този спор. 

Първата част на битката не предложи особено много емоции. До 45-та минута двата тима нямаха точен удар, а головите ситуации се брояха на пръстите на едната ръка. Вилфред Ндиди пропиля единствения шанс за домакините, докато Хьон Мин Сон и Муса Сисоко не можаха да се разпишат за лондончани. 

И така дойде последната минута на полувремето, в която корейската звезда на гостите смълча трибуните с изпълнението си. При една продължителна атака топката стигна до него вдясно на наказателното поле, той напредна и от границата му прати неспасяем фалцов удар, който препарира вратаря за 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея темпото на двубоя не се промени особено. Отново по-интересните неща бяха създадени от "шпорите" и съвсем логично те поведоха с 2:0. Това се случи в 58-та минута, когато Хьон Мин Сон се изяви като асистент. 

Тогава той получи топката отдясно на наказателното поле и с великолепно центриране я качи на главата на Деле Али на далечната греда. Той на свой ред с летящ плонж се хвърли на 3-4 метра от голлинията и прониза стража за втори път. 

Това на практика уби всякаква интрига в мача. Лестър пробва натиск, но той не беше нещо особено. Демарай Грей и Рашид Гезал имаха някакви възможности поне да намалят, но без успех. Кристиан Ериксен и Деле Али пропуснаха от редките шансове за Тотнъм да оформи класиката. 

Едва в 87-та минута дойде най-чистата възможност за Лестър, когато Рашид Гезал се оказа на изгодна позиция в наказателното поле, но фалцовият му удар беше спасен с вещина от Юго Лорис. И това на практика сложи точка на спора, спечелен убедително от Тотнъм. 

С тези три точки момчетата на Маурисио Почетино събраха вече 36 в актива си на третата позиция и са с пет по-малко от втория Манчестър Сити и на 6 зад лидера Ливърпул. Лестър пък остава едва девети с 22 точки и му остава да се надява на място в зона Лига Европа.