От Манчестър Юнайтед са заделили 40 милиона паунда, за да привлекат мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино на „Олд Трафорд”. До това заключение за стигнали шефовете на тима, след като сезонът на „червените дяволи” не се развива, както им се иска.

Настоящият наставник – Жозе Моуриньо, пък по всяка вероятност ще се раздели с поста си в Манчестър, ако не класира отбора сред четирите най-добри в Англия. Ако това условие не бъде изпълнено, то със компенсацията при раздялата между двете страни няма да е много голяма.

Това е било голямото условие на изпълнителния директор Ед Уудуърд, за да се осъществи разбирателството между Моу и Ман Юнайтед, когато португалецът заработи при тях.

Почетино обаче е желан и от Реал Мадрид, като 46-годишният наставник предпочита към този момент да остане на Острова и да не се завръща в родната Испания. През 2016-а година аржентинецът бе близо до това да поеме осмия в сегашното класиране на Англия, ала след раздялата с Луис ван Гаал, Ед Уудуърд не успя да се договори с Маурисио Почетино.

Юнайтед се намира на 18 точки зад лидера Манчестър Сити, което допълнително засилва спекулациите около бъдещето на Специалния в Манчестър.

Тотнъм пък финишира в Топ 4 три поредни сезона под ръководството на Поч, който пое лондонският тим през 2014-а година. Въпреки това аржентинецът, както и Моуриньо, е останал разочарован от липсата на инвестиции при „шпорите”, които бяха единственият елитен клуб в Англие, който не е направил инвестиции през лятото. Въпреки това Почетино предупреждаваше неведнъж, че отборът се нуждае от „свежа кръв”.