Новият мениджър на Челси Маурицио Сари бързо се сблъска с действителността в Англия и разговорите с медиите. Италианският наставник призова журналистите да не хвърлят очаквания към играчите и да не ги натоварват с очаквания за титла в Англия.

„Сините” са един от трите отбора, който стартира по перфектен начин сезона на Острова, записвайки 4 поредни мача с успех. В тях Челси победи Хъдърсфийлд, Арсенал и Нюкасъл, а в последния кръг надви Борнемут с 2:0 на „Стамфорд Бридж”.

„Щастлив съм от резултата срещу Борнемут, както и от представянето ни. Това бе доста тежък мач”, сподели Сари пред медиите. Отборът на Еди Хау се организира много добре в защита и го прави прекалено умело. През първата част имахме неприятности”, продължи Сари.

„Много съм доволен, че имаме 12 точки, но смятам, че можем да се представяме още по-добре. Можем да се подобряваме и да сме по-клинични в завърващата фаза. Сега е важно да се фокусираме върху следващия мач и да не говорите прекалено много за титлата. Разликата от миналия сезон е била 30 точки, а не смятам, че тази разлика може да се скъси току така за един сезон. Не мисля за титлата и края на сезона, както ви съветвам да направите и вие”, допълни Сари.

Италианският наставник е четвъртият мениджър в историята на Висшата лига, който печели първите си четири мача в първенството. Жозе Моуриньо, Гуус Хидинк, Карло Анчелоти, Хосеп Гуардиола и Крейг Шекспир са останалите, които са стартирали с подобен актив.