Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е категоричен, че Наполи е един от най-добрите отбори, срещу които се е изправял в историята на своята кариера. Наставникът на “гражданите” отдава победата с 2:1 над италианския съперник на наистина страхотното представяне на тима му на терена. Манчестърци са лидери в група F на Шампионската лига с пълен актив от точки – 9. Наполи пък се смъкна на третата позиция след победата на Шахтьор над Фейенорд с 2:1.

Ураганът Сити вилня кратко, но достатъчно да отвее Наполи

“Мачът с Наполи беше страхотен. Двата тима имаха една и съща идея, високо пресиране, много пасове и атакуване след това. Наполи е един от най-добрите отбори, срещу които съм се изправял в кариерата си. Няма съмнение в това. Може би дори е най-добрият”, каза Гуардиола пред BT Sport.

“Ако не бяхме играли добре, нямаше да ги победим. Щеше да бъде невъзможно. Ако не бяхме агресивни и изрядни в действията си без топка, нямахме шанс. Наполи е отбор, срещу който нямаш възможност да държиш топката в рамките на целите 90 минути. Искахме топката, но те имат много класни играчи”, допълни той.

“Важно е, че си осигурихме пълен актив от точки в трите мача. Групата ни е много коварна. Шахтьор Донецк играят мноо добре – видяхме го като домакини на “Емиратс”, завърши наставникът на “гражданите”.