Лестър постигна невероятен обрат срещу Саутхемптън с 3:2 в мач от Чемпиъншип. "Светците" откриха резултата с гол на Камерън Арчър в 28-ата минута, а Джо Арибо удвои преднината им в 65-ата минута. Лестър не се предаде и след гол на Факундо Буонаноте в 65-ата минута и дузпа, реализирана от Джейми Варди в 74-ата, изравни резултата на 2:2.

В последната минута на мача, Джордан Аю вкара гол от ъглов удар, с което донесе победата на Лестър. С успеха, Лестър затвърди позицията си в класирането, докато Саутхямптън остана разочарован след този драматичен обрат.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Срещата започна с натиск на домакините от Саутхемптън, като още в 6-ата минута Джо Арибо насочи топката към вратата. Неговият удар обаче срещна напречната греда и резултатът остана непроменен.

В 8-ата минута Саутхемптън реализира своя шанс! След страхотна атака, Камерън Арчър достигна до перфектно подаване и изстреля отличен нисък удар към десния ъгъл. Вратарят на Лестър нямаше какво да направи срещу такъв мощен шут. Страхотен гол, с който "светците" повеждат в резултата. 

Лестър отговори след като в 14-ата минута Джеймс Джъстин се издигна високо, за да засече прекрасно центриране от статично положение. Той нанесе удар с глава от точката на дузпата, но за съжаление за него, топката премина на сантиметри от лявата греда.

В 28-ата минута Саутхямптън удвои своята преднина! Кайл Уолкър-Питърс направи отлично асистенция на Джо Арибо, който не се поколеба и прати топката в мрежата на "лисиците".

В 42-ата минута Лестър пропусна най-чистата си възможност за гол в мача! Билал Ел Ханус получи топката в наказателното поле и със силен удар се опита да върне отбора си в играта. Ударът му обаче разтресе дясната греда и излезе в аут.

Втората част започна с по-ниско темпо, като и двата отбора не създадоха сериозни опасности пред вратите.

В 57-ата минута Джейми Варди получи топката в наказателното поле и опита изстрел към вратата, но защитник на Саутхемптън успя да блокира удара в решаващ момент, предотвратявайки опасността.

8 минути по-късно Лестър върна един гол! Исахаку Фатаву подаде прецизно в наказателното поле, където Факундо Буонаноте завърши хладнокръвно и прати топката в мрежата, правейки резултата 2:1.

В 74-ата минута Лестър успя да изравни резултата! Джейми Варди застана зад топката за изпълнение на дузпа и със силен удар прати топката неспасяемо в левия ъгъл на вратата на Аарън Рамсдейл за 2:2. Дузпата бе отсъдена след намесата на VAR, а Саутхямптън остана с човек по-малко, след като Райън Фрейзър получи червен картон за нарушение в наказателното поле.

В 91-вата минута Саутхемптън бе близо до победата! Камал Дийн Сюлеймана получи отличен пас в наказателното поле и стреля към вратата, но защитник на Лестър се намеси решително и блокира удара му.

В самия край на мача, в 99-ата минута, Лестър организира последен щурм за обрат. След отлично изпълнен ъглов удар, топката беше центрирана в наказателното поле, където Джордан Аю се оказа на точното място. Той засече центрирането и с мощен удар по земя насочи топката към долния десен ъгъл на вратата за 3:2.

 

 

FT! САУТХЕМПТЪН - ЛЕСТЪР 3:2

1:0 Арчър 8'

2:0 Уолкър 28'

2:1 Фатаву 65'

2:2 Варди 74' (д)

2:3 Aю 99'

Стадион: Ст. Мери Стейдиъм

Рефер: Тейлър А

Състави:

Саутхемптън: Рамсдейл, Уолкър-Питърс, Беднарек, Харууд-Белис, Диблинг, Даунс, Арибо, Сугавара, Варди, Кристансен, Мавидиди;

Лестър: Буонаноте, Джъстин, Фаес, Околи, Ндиди, Скип, Мартин, Стюърт, Дака, Чаудъри, Опоку.