Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, заяви, че напълно подкрепя идеята трансферният прозорец да затваря преди началото на следващия сезон във Висшата лига, въпреки че от клуба на „червените дяволи” обявиха, че ще гласуват против.

Моуриньо: Не мисля за нов договор с Юнайтед

14 от клубовете, състезаващи се в английското първенство вече дадоха своето „Да”. Юнайтед, заедно с още пет от тимовете обаче останах в опозиция на решението. Както е известно Висшата лига започна малко по-малко от месец преди официалното затваряне на прозореца.

„Моите убеждения са от гледната точка на треньор, на Жозе Моуриньо като мениджър на Манчестър Юнайте . Очевидно подкрепям идеята, тъй като се фокусирам изцяло върху тренировъчния процес. Ясно е, че искам да пристигна от първия ден и да разполагам с пълния си състав и всички играчи, с които да пътувам и да направя добра предсезонна подготовка. Не искам да чакам закъснели решения”, каза Моуриньо.

Моу: Неймар промени всичко във футбола

„Има и друга перспектива, от която мога да погледна, защото съм и нещо повече от треньор. Налага се да споделям и проблемите на борда. Когато решението не е еднакво за всички в Европа и за всички шампионати, това значи, че е това е недостатък за агнлийските клубове.  Това е и причината, заради която Манчестър Юнайтед гласува против. Пазарът ще бъде затворен за нас и отворен за останалите и те ще могат да привличат играчи от английските клубове, без възможност за реакция от наша страна”, допълни Специалния.

Манчестър Юнайтед приема Стоук Сити в мач от четвъртия кръг на Висшата лига на 9 септември от 19:30 часа. Мачът можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY.