Клубовете от Висшата лига гласуваха промяна в сроковете на летния трансферен прозорец. Най-популярното футболно първенство в света взе решение следващото лято входящите трансфери да приключат преди първия мач от сезон 2018/2019.

Окончателно "Не" от Ливърпул за Коутиньо

По-конкретно трансферно лято’2018  ще приключи в четвъртъка преди първия мач от идната кампания или иначе казано – 9 август. Новото правило ще важи само за купуването на играчи. В същото време Висшата лига ще може да продава футболисти в други лиги, чийто трансферни прозорци са останали отворени и след 9 август.

Ман Сити иска да вземе Санчес за жълти стотинки

Промяната също така не касае тимовете от Английската футболна лига (организацията, която управлява Чемпиъншип, Първа лига и Втора лига – б.р.), освен ако последната не реши да наложи същите срокове.

Зимният трансферен прозорец – от 1 до 31 януари – за Висшата лига остава непроменен.

Моу: Неймар промени всичко във футбола

Взетото решение за промените не е било единодушно, но по-голямата част от 20-те клуба в елита са го подкрепили. То идва като резултат от твърденията на много мениджъри и клубни ръководители от Висшата лига за негативния ефект, който спекулациите за трансфер оказват върху играчите им.