Португалецът Жозе Моуриньо говори за своето бъдеще, което го очаква след напускането на Манчестър Юнайтед. Португалецът не пропусна да изтъкне, че принадлежи на големия футбол, като следващото му предизвикателство ще бъде свързано именно с някой от големите европейски клубове. Той също така потвърди, че едно от най-великите му постижения в кариерата е финиширането на второ място в Премиършип с Ман Юнайтед, макар да има 25 трофея във визитката си досега. 55-годишният португалец в този момент се подвизава като футболен анализатор в една от най-големите телевизии, именно пред която говори за своето бъдеще.

„Искам да продължа да бъда треньор. Прекалено млад съм, а съм в играта от много време насам. Ще навърша 56 години след няколко седмици. Наистина съм млад. Ще остана там, където принадлежа – на най-високото ниво във футбола. Принадлежа към тази част от спорта”, сподели Моуриньо пред голяма телевизия.

„Считам, че едно от най-големите ми постижения в работата е, че финиширах на второ място с Манчестър Юнайтед в Премиър лийг. Хората може да кажете – „Този човек е луд, той има 25 трофея и казва, че второто място е едно от най-големите му постижения в кариерата”.

„Ще продължа да го казвам, защото хората не знаят какво се крие зад кулисите в постигането на това. Понякога, когато сме зад камерите, гледаме от различни перспективи и има неща, които не се знаят”, продължи Моуриньо.

„Искам да продължа да съм наставник, тъй като футболът е моят живот. Познавам добре играта и знам как трябва да се ръководи голям отбор. Ще изчакам с избора си, тъй като трябва да проуча възможностите и няма да търся нещо незабавно”, довери още Жозе Моуриньо.