Мениджърът на Челси Маурицио Сари призна след победата над Кристъл Палас, че „сините“ са изпитвали нужда от своята голяма звезда Еден Азар.

„Аз съм наистина много щастлив за Алваро Мората. Той подобри значително своето представяне през последния месец. Върна своята увереност. Той също така се подобри значително от тактическо и техническо естество. Алваро разполага с невероятен физически и технически потенциал. Той може да се подобри още много. Той има потенциала да бъде топ нападател в топ клуб. Понякога е малко крехък“, коментира Сари.

„След като Кристъл Палас ни изравни, бяхме поставени под напрежение и се нуждаехме от повече класа. Ние сме късметлии, защото разполагахме с Еден Азар на резервната скамейка. Той бе готов веднага да промени развоя на мача“, добави мениджърът на Челси.

„От първия ден, Манчестър Сити и Ливърпул са на крачка пред нас. Когато аз пристигнах в Челси, разликата от миналия сезон бе 30 точки от Манчестър Сити. Трудно е да си помислиш, че може да наваксаш подобно изоставане за един сезон, за шест месеца. Ние трябва да подобряваме нашето представяне, защото се справяме добре“, продължи италианецът.

„Ние трябва да подобряваме нашата игра от тактическа гледна точка. През първите 15 минути на второто полувреме не бяхме достатъчно компактни. Трябва да се подобряваме и в дефанзивен план. Когато не можем да покрием топката в половината на съперника, изпадаме в трудности, така че е необходимо да подобряваме играта си“, каза още Маурицио Сари.