Лестър постигна много важен успех с минималното 1:0 при визитата на Евертън от 21-ия кръг на Висшата лига, който се игра на „Гуудисън парк“.  През първото полувреме футболистите на Евертън имаха надмощие, но не успяха да реализират малкото създадени положения пред вратата на Каспер Шмайхел.

Хари Магуайър допусна груба грешка в 12-та минута, когато подари топката на Гилфи Сигурдсон. Исландският футболист подаде към Ричарлисон, който стреля, но топката се спря в тялото на Джони Евънс.

Най-добрата възможност през първото полувреме бе в 19-та минута и се откри пред Джонджо Кени. Ричарлисон подаде към Люка Дин, който комбинира с Кени, а той шутира, но топката се спря в напречната греда на вратата на Каспер Шмайхел.

Лестър успя да излъже своя съперник на контраатака през второто полувреме.

Единственият гол в срещата падна в 58-та минута. Майкъл Кийн допусна много груба грешка и топката стигна до Роберто Перейра, който пусна отличен пас към Джейми Варди. Той отправи диагонален удар, Курт Зума се опита да компенсира ситуацията с шпагат, но неуспешно, защото топката влетя във вратата на Джордан Пикфорд. Това е седмото попадение за Варди от началото на сезона в Премиършип.

Тио Уолкът свали топката с глава към Гилфи Сигурдсон в 62-та минута, след което исландецът стреля, но над напречната греда на вратата на Каспер Шмайхел.

Менди центрира в наказателното поле на Евертън, където Пикфорд допусна груба грешка и изпусна топката в краката на Уилфред Ндиди, но ъгълът бе много малък и футболистът на Лестър успя да спечели само корнер.

Евертън можеше да изравни резултата в 75-та минута, когато след груба грешка в защитата на Лестър топката бе подарена на Дженк Тосун в наказателното поле на „лисиците“. Турският футболист отправи мощен удар, но Шмайхел бе на мястото си и успя да спаси.

Бен Чилуел направи отличен пробив в 79-та минута, който бе завършен с удар, но не затрудни Пикфорд и вратарят на Евертън направи рутинно спасяване.

Лестър направи нов много сериозен пропуск в 83-та минута. Чилуел центрира от фаул в наказателното поле на Евертън, където Хари Магуайър бе изпуснат и оставен сам срещу Пикфорд. Защитникът бе длъжен да вкара отблизо, но изпрати топката неточно в аут.

Бернард проби в 86-та минута и пусна остър пас, успореден на гол линията, но Тосун закъсня и не успя да я засече.

Последният шанс за Евертън бе в първата минута на добавеното време на срещата. Гилфи Сигурдсон центрира в наказателното поле на Лестър, където се получи голямо разбъркване, при което Тосун продължи към Майкъл Кийн, а той бе сам срещу Шмайхел и стреля с глава, но вратарят на „лисиците“ направи невероятно спасяване и запази вратата си суха.  

Лестър се намира на седмо място в класирането с 31 точки, а Евертън е десети с 27 точки преди изиграването на останалите мачове от кръга.