Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отговори на постоянните твърдения, че тимът му няма да издържи на напрежението в борбата за титлата с Манчестръ Сити. Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил бе последният, който се включи в общия хор по темата, но според германския специалист, тимът му може да се измъква от тежки ситуации.

„Да, има напрежение”, призна Клоп на пресконференцията си преди мача с Уест Хем в понеделник.

„Имаше напрежение и миналата година, голямо напрежение, когато играехме на „Етихад” срещу Манчестър Сити в четвъртфиналите на Шампионската лига, и тогава се справихме с него. Имаше напрежение и в полуфинала в Рим срещу Рома. Имаше напрежение в толкова много моменти от Висшата лига. Трябваше да печелим всеки мач”, сподели още германският спец.

„Дали ще има нервни моменти? Да, със сигурност, но не ги правете по-големи, отколкото всъщност са те. Имаше такива моменти миналата година, преди две години, преди три години също. Това е част от футбола”, продължи Юрген Клоп.

„Ливърпул не е ставал шампион вече 29 години, как мислите, че хората могат да седнат и да гледат все едно гледат Сити? Не знам колко често са ставали шампиони през последните шест или шест години. Всеки би си казал: „О, да, още една титла, защо не…”

„С Ливърпул ситуацията е съвсем друга. Ние и хората жадуваме за това, така стоят нещата. Хората искат титлата с цената на всичко, което имат. Разбирам това и опитваме с всичко, с което разполагаме. Няма обаче никакви гаранции. Не съм нервен човек”, каза още той.