Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп продължава да има сериозни проблеми в отбраната на „червените”. Германският специалист сподели, че в понеделник, когато „червентие” гостуват на Уест Хем в Лондон, той отново няма да може да разчита на бранителите си Трент Александър-Арнолд и Джо Гомес.

Състоянието на десния бек Александър-Арнолд се подобрява, но въпреки това ще пропусне и мача с „чуковете”. Състоянието на Джо Гомес е доста по сериозно и за него все още не е ясно кога ще се завърне на терена.

В предишния мач от Висшата лига срещу Лестър, Юрген Клоп заложи на Джордан Хендерсън в дясната част на отбраната си, заради липсата на други опции. Добрата новина за германеца е завръщането в редиците на Джеймс Милнър, който изтърпя наказанието си от един двубой.

„Не, и двамата няма да бъдат готови. Няма точна дата за завръщането на Джо. Трент е все по-добре и по-добре. Той е много близо до завръщането си и се надявам, че през следващата седмица ще започне пълноценни тренировки, но няма да бъде готов за понеделник”, коментира Клоп.