Футболната асоциация на Англия няма да наказва Жозе Моуриньо по доклада след срещата между Манчестър Юнайтед и Нюкасъл. Специалния бе уловен след края на срещата да говори на португалски, жестикулирайки с пръсти, като ФА се сезира, за да разгледа случая.

Въпреки това епизода от 24-и октомври няма да бъде разглеждан като наказуем и засега Моуриньо няма да бъде глобяван.

„Обвинението срещу Жозе Моуриньо за предполагаемо изпозлване на злоумишлен и /или обиден/ или неправилен език, се установи, не се доказва след заседание на независимата регулаторна комисия. Писмените мотиви за решението на комисията ще бъдат публикувани своевременно. Това решение подлежи на обжалване”, гласи становището на ФА.

Оригиналното становище на ФА от 16-и октомври пък гласеше: „Има твърдения, че неговият език в края на мача на камерата, както е заснет, е обиден или неправилен”.

Моуриньо пък бе въвлечен в още един инцидент от Премиър лийг няколко кръга по-късно, когато Ман Юнайтед гостуваше на Челси (2:2). Равенството за „сините” донесе Рос Баркли с гол дълбоко в добавеното време, а единият от помощниците на Маурицио Сари – Марко Яни, се израдва бурно пред погледа на португалеца. Това не се понрави на родения в Сетубал треньор, който тръгна с физическа и словесна саморазправа с него. За тази си прояви пък Яни получи глоба от шест хиляди паунда.