Легендата на Манчестър Юнайтед и френския футбол Ерик Кантона даде откровено интервю, в което говори за ситуацията на „Олд Трафорд“. Според бившия фубтолист на „червените дяволи“, пропиляват таланта на редица млади футболисти заради стила, който изповядва Жозе Моуриньо. Кантона призна, че „страда“, гледайки мачовете на Юнайтед в момента.

Английският гранд се намира на 10-то място във Висшата лига, а преди няколко дни загубиха с 0:1 от Ювентус в Шампионската лига.

„Просто в момента ситуацията е такава, че връзката не е между правилния мъж и правилната жена“, така Кантона коментира взаимоотношенията между Специалния и Юнайтед.

Кантона игра за Манчестър Юнайтед в продължение на пет сезона, в които спечели четири титли и две ФА Къп.

„Можеш да губиш мачове, но трябва да поемаш рискове. Юнайтед загуби от Ювентус, който имаше 70% владение на топката на „Олд Трафорд“. Можете ли да си представите нещо подобно с Фъргюсън на пейката?“

„Страдам, още повече страдам, когато гледам колко прекрасно играе Манчестър Сити. Децата трябва да имат пример. Те имат нужда от страхотни играчи, страхотно движение, креативен футбол, за да могат да се идентифицират с даден играч или отбор. Мисля, че в момента в Юнайтед губят цяло едно поколение млади играчи. Тези млади играчи се идентифицират с начина на игра, който предлага Манчестър Сити. Можем ли да приемем това? Не“, категоричен бе Ерик Кантона.