От управата на Манчестър Юнайтед са готови да предоставят 100 млн. паунда за трансфери на мениджъра Жозе Моуриньо през януарския трансферен прозорец, пише "The Guardian".

Очаква се средствата да отидат за увеличаване класата на отбора в някои възлови зони на терена. Португалският специалист иска централен бранител и централен нападател след неуспешното трансферно лято и непостигането на нито една цел на последния пазар.

Моуриньо бе силно заинтересован от привличането един измежду защитниците Рафаел Варан от Реал Мадрид, Хари Магуайър от Лестър, Жером Боатенг от Байерн Мюнхен или Тоби Алдервейлд от Тотнъм. Нито една от тези сделки обаче не бе осъществена.

Според медиите на Острова на "Олд Трафорд" най-усилено ще се опитат да привлекат играч именно в сърцето на отбраната с идеята да спрат колебанията на тима в тази зона.

След победата с 2:1 на Евертън в последния уикенда Моуриньо остана недоволен и от нападателната мощ на Ромелу Лукаку и Маркъс Рашфорд, които са вкарали общо 1 гол в последните девет мача на "червените дяволи".

Именно през миналия януари Юнайтед осъществи и най-сериозната си сделка в последно време, привличайки чилиецът Алексис Санчес от Арсенал за 70 млн. паунда. В последните месеци обаче крилото се представя крайно неубедително, което в повечето случаи го оставя извън титулярния състав. 

След 10 кръга Манчестър Юнайтед заема 8-мо място в таблицата на Висшата лига с актив от 17 т.