Ръководството на Реал Мадрид е влязло в контакт с мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, съобщава „El Pais“. Португалецът е един от фаворитите да смени Жулен Лопетеги на треньорския пост в Реал Мадрид. Специалния може да направи изненадващо завръщане на „Сантиаго Бернабеу“.

Генералният директор на Реал Мадрид Хосе Анхел Санчес е провел разговори с Моуриньо, но подобна операция свързана с мениджъра на Манчестър Юнайтед е много сложна.

Ръководството на Реал Мадрид обсъжда формулата, по която може да вземе Жозе Моуриньо.

Бъдещето на Жозе на "Олд Трафорд" не е особено сигурно, тъй като отборът постигна някои доста разочароващи резултати през сезона, но специалистът усилено отказва да подаде оставка, а ръководството не го уволнява заради огромна неустойка.

В случай, че той бъде уволнен, тогава от Юнайтед ще трябва да му платят 30 милиона евро.

 Ако Реал го поиска, тогава на тима няма да му се налага да уволнява Специалния, а дори ще вземе пари за него под формата на компенсация.

В случай, че двете страни се разберат в касата на английския клуб ще влязат 18 милиона евро като компенсация за преждевременното прекратяване на договора, на Жозе Моуриньо. 

Договорът на Специалния с Манчестър Юнайтед е до лятото на 2021 година. Желанието на португалеца е да изпълни своя договор.