Думите на мениджъра на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън за бъдещето на Димитър Бербатов от вчерашната пресконференция са дали голям отзвук в цялата английска преса.

Няма издание на Острова, което да не цитира изказването на специалиста, че нападателят най-вероятно ще напусне „Олд Трафорд“ през лятото. Повечето заглавия сочат категорично, че през следващия трансферен прозорец Бербатов със сигурност ще смени своя отбор.

Daily Star информира, че българинът е провел разговор с Фъргюсън относно разочарованието си, че вече не е титуляр и не намира често място в състава на „червените дяволи“. Но Юнайтед, който е изправен пред сериозен сблъсък тази вечер с Атлетик Билбао за Лига Европа, ще се позове в клаузата за едногодишното удължаване на договора на Бербатов, за да предотврати възможността, да го изпусне като свободен агент през лятото.

31-годишният футболист попадна в сянката на Уейн Рууни, Хавиер Ернандес и Дани Уелбек, а мениджърът на тима не е успял да гарантира на Димитър Бербатов място в състава.

Бившият капитан на националния ни тим има 56 гола в 148 мача за Манчестър Юнайтед, откакто се присъедини от Тотнъм през 2008 година.