В днешното забързано ежедневие, в което прагът ни на внимание върху дадена задача, е минимален, да прекараш 750 часа върху една-единствена задача звучи направо нереално. Е, не и за Алекс Бенет. Защото именно толкова време е отнело на илюстратора, за да пресъздаде цялата история на футболния Евертън.

За Бенет това не е първото подобно изпълнение. Първоначално той придоби популярност през 2013, когато нарисува кратка история на футбола чрез 2000 различни скици, които му отнеха невероятните 1800 часа.

Като фен на Уотфорд, именно това бе клубът, който първи се сдоби с подобра нарисувана история, която в момента заема място на семейния сектор на "Викъридж Роуд".

Независим фенски сайт на Евертън е помолил илюстратора да направи същото и за "карамелите", а той моментално се е съгласил. За да не пропусне нищо важно, Бенет се допитва и до феновете затова кои според мен моменти трябва да бъдат включени.

Включени са най-големите триумфи, голове в мърсисайдските дербита с Ливърпул, малко известни цитати и всичко друго, което би заинтригувало феновете.

Бенет рисува отделно всеки един герой на ръка, след което сканира своите илюстрации и ги оцветява на фотошоп.

Историята на Евертън е завършена на 99%, а когато вече бъде финализирана, то Бенет насочва поглед към Арсенал. След това има уговорени още поне 6 подобни проекта.