Манчестър Сити няма да може да разчита на Джак Грийлиш няколко седмици. Лошата новина съобщи лично мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола на пресконференцията преди дербито с Манчестър Юнайтед в неделя. Това означава, че футболистът ще отпадне от националния отбор на Англия за предстоящите контроли с Бразилия (23 март) и Белгия (26 март). 
 
Грийлиш бе заменен още в 38-мата минута при победата с 6:2 над Лутън Таун през седмицата в турнира за Купата на Англия. Той получи рецидив на контузията в слабините, която му попречи да играе и в предишните четири мача на тима преди този на "Кенилуърт Роуд".
 
"Не мисля, че Джак ще може да играе за Англия този месец. Говорих с Гарет Саутгейт и му обясних ситуацията. Не смятам, че той ще бъде готов за тези срещи.
 
Нямам идея кога той ще може да се завърне в игра, но със сигурност няма да е скоро. Най-важното е той да се възстанови добре. За него обаче това е възобновяване на травмата, а той ни трябва напълно здрав, за да можем да го използваме максимално", обясни Гуардиола.