Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш обвини Футболната Асоциация на Англия, че дава лош пример, като обжалва наказанието от три мача на Уейн Рууни. „За мен е малко странно, че ФА, която би трябвало да служи за пример на всички, обжалва тази санкция,“ заяви наставникът на „червените“. „Не смятам, че този пример е позитивен.“

Наказанието на нападателя на Манчестър Юнайтед, което трябва да изтече догодина по време на Европейското първенство в Полша и Украйна, бе намалено от три на два мача от УЕФА, след като ФА обжалва. Рууни бе санкциониран заради ритник по Миодраг Джудович при ремито 2:2 срещу Черна гора през октомври.

Далглиш подчерта мнението си, като напомни как ФА се отнася към неговия футболист Луис Суарес. Уругвайският нападател на Ливърпул, който и без това е заплашен от санкция заради расизъм, бе наказан, тъй като е направил неприличен жест към феновете след загубата от Фулъм в понеделник.

„Самият факт, че цели девет седмици ФА все още не успява да събере доказателства за това обвинение в расизъм, е смешно,“ коментира Далглиш. „Всички в Ливърпул знаем каква е истината, и подкрепяме Луис.“

Футболната Асоциация на Англия изпрати екип от четирима адвокати, за да защитава Рууни, който призна сам, че е постъпил глупаво.

Сега Рууни ще пропусне първия мач от Евро 2012 срещу Франция на 11 юни, и втория срещу Швеция на 15 юни, но ще е на линия за сблъсъка с Украйна на 19 юни.