Астън Вила записа първа победа във Висшата лига след завръщането си в елита. Тимът от Бирмингам се наложи над Евертън с 2:0 на своя „Вила Парк”, а головете за ценния успех реализираха Уесли и Анвар Ел Гази късно през втората част.

Това е първо поражение за тима на Евертън от началото на сезона, като "карамелите" откровено разочароваха с представянето си и бяха далеч от показаното в първите два мача от кампанията.

За Астън Вила това бе първи успех във Висшата лига от месец февруари 2016 година, когато бирмингамци отпаднаха от елита на английския футбол.

Това бе първи гол в английския футбол за бразилеца Уесли, който пристигна във Вила с рекорден трансфер от белгийския Брюж. Нападателят се разписа от близко разстояние след великолепен пас на Хота в 22-ата минута.

Ел Гази осигури победа за „виланите” с гол в продължението на мача. Джон Макгин намери своя съотборник в пеналта, който с лекота премина покрай защитник на „карамелите” и пусна топката под плонжа на Джордан Пикфорд.

Алекс Иуоби и Тио Уолкът пропуснаха най-добрите шансове за гоститее, които в крайна сметка си тръгнаха от Бирмингам с празни ръце.